Изпълнителният директор на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова с радост и изненада прие включването й в Алеята на славата в двора на спортно училище „Генерал Владимир Стойчев”. Тя е една от деветте спортни личности носители на олимпийски медал, възпитаници на това учебно заведение.

Таня Богомилова е и първата олимпийска шампионка на училището и сега сподели: „Невероятно е. Това е първата и единствена звезда, която получавам. Спортното училище на ЦСКА ме изненада приятно като ме включи в алеята на славата. Възпитаник съм на това школо и съм благодарна за това, че съм излязла от него”.

Единствената ни олимпийска шампионка по плуване – титла на 100 м бруст на олимпиадата в Сеул през 1988 година Богомилова каза още: „За жалост сега не мога да се върна в училище, където прекарах най-хубавите години от живота си. Няма по-хубаво от това да си на върха в своя спорт! Няма по-хубаво от това да видиш издигането на трибагреника, а да чуеш химна е неописуемо и невероятно. Пожелавам на всички състезатели и ученици поне веднъж в живота си да издигнат с успехите си националната знаме и да усетят чувството да са на върха.”

„Надявам се тези наши звезди в Алеята на славата да амбицират младите да постигнат резултати. Всяка една личност, която е на върха би трябвало да им подсказва, че могат да бъдат на нейното място.”

„Талантливи деца в плуването има и то са много, но въпросът е кой може да издържи до края. В нашата битка трудно се постигат успехи. Надявам се тези деца да разберат, че няма лесно, че трябва да устояват до край позициите си, за да постигнат това, за което са тръгнали. Тогава, когато ние учихме, нещата бяха малко по-различни. Системата бе направена изцяло така, че да спортуваме повече. Учихме сутрин и следобед, но и тренирахме сутрин, и следобед”, върна се назад в годините Богомилова.