Михаил Таков вече е главен координатор и треньор на всички национални гарнитури, разкри шефът на федерацията по бокс Красимир Инински.

Ръководството на БФ Бокс даде първа пресконференция за новата година, а в нея участваха освен Инински и Таков, новият наставник специално на мъжкия отбор Палми Ранчев, треньорът на жените Павел Сяров и този на юношите Борислав Бояджиев.

Ранчев, който досега бе помощник на Таков в мъжкия тим, вече застава начело на Тервел Пулев и компания. Таков, който стана треньор на 2012 година в България, пък ще бъде изключително близо до Инински и ще координира работата на всички гарнитури.

“Предстоят ни кардинални промени за развитието на бокса. 2012 година бе едно начало, колкото по-рано стъпим на земята, толкова по-добре. Няма скандали сред нас заради промените", заяви Инински на специална пресконференция.

"Таков ще е инструментът в моите ръце за това, което искам, моите предпочитания за бокса. Боксьорите ни не са лоши, но не са това, което искам да са", добави босът на родната федерация по бокс.

"Утре се качваме на лагер на Белмекен. Ще вземем и част от младежите да се обиграват. Ще има спаринг с Беларус тук преди Купа Странджа. След това трябва да ни върнат услугат преди Европейското първенство, което е именно там", каза още Инински.

Купа Странджа пък ще се проведе в столичната зала "Универсиада". /БГНЕС