Старши треньорът на националния ни отбор по бокс Михаил Таков бе категоричен, че конкуренцията на предстоящите олимпийски квалификации през май ще е жестока. „За тази Олимпиада се раздават квоти от Световното първенство и един квалификационен турнир. Категориите не са 12, а вече са 10 и има и 3 категории за жени, а те влизат в отпуснатата бройка. Разпределени са квотите за различните континенти. Просто конкуренцията е жестока. В някои категории има само по една останала квота. Това все пак е бокс, една аркада може да обърне всичко. И съперниците ще се стремят към квоти. Не можем да се отпуснем в нито една категория”, коментира Таков пред Гонг.

Михаил Таков бе определен за треньор Номер 1 за февруари, а носителят на купа „Странджа” Стефан Иванов стана най-добър спортист на месеца в традиционната анкета на Пресклуб България. По повод представянето на Иванов на последния турнир помощник-треньорът в националния Палми Ранчев сподели, че негови чуждестранни колеги са изразили мнение, че може би в България расте новият Борис Георгиев.

„Всички са здрави, което ме радва. Всички играха според силите си в последните турнири, а някои ни изненадаха приятно. В тези турнир, както може да стане първи даден боксьор, така може да не вземе и медал. Надявам се в следващите два турнира да натрупаме още опит и самочувствие”, заяви още Мишо Таков.

Един от лидерите в националния ни тим Тервел Пулев пък каза, че съвсем не е отписал олимпийската квота, въпреки че ще е много трудно, но ще се бори за участие на Игрите в Лондон с всички сили.