„Трябваше да ни назначат още след провала на Олимпиадата в Пекин, сега трябва да правим чудеса, но ще има успехи“, обяви новият помощник-треньор на националния отбор по бокс Палми Ранчев, предаде БГНЕС.

На пресконференция днес той и новият старши треньор Михаил Таков обявиха соите планове и амбиции за тима.

„Поемаме отбора в тежък момент. Ще се опитаме да възродим спорта на финалната права преди Олимпиадата в Лондон, въпреки че повечето хора са скептици“, сподели Таков.

„Подготовката започва от днес, имаме осигурени зали за тренировки. Искам да отсеем един по-малък състав за лагера в Белмекен, който започва на 3 януари“, допълни той.

„Трябваше да ни назначат още след Олимпиадата в Пекин, след като Лесов се провали. Щяхме вече да имаме 5-6 квоти и да се борим за още 2-3. В момента националния състезатели са на нивото на останалите, но след няколко месеца ще са 2-3 класи отгоре. Трябва да правим чудеса, но със сигурност ще имаме успехи“, обеща Палми Ранчев.

Таков каза добри думи за председателя на федерацията по бокс Красимир Инински: „В лицето на новия председател виждам човек, който иска да се случат положителни промени в спорта“.