Даниел Асенов не успя да стигне до медалите на световното първенство по бокс за младежи в столичната зала „Арена Армеец”. В 1/4-финалния си мач в кат. до 52 кг той претърпя поражение по точки от представителя на Азербайджан Масуд Юзифзада.

По мнението на треньорския ни щаб Тайсъна е бил ощетен от съдиите. И тримата рефери обаче отчетоха пълно превъзходство за съперника на българина в първите два рунда. Едва в третия като че ли европейският ни шамипон от Анапа 2013 успя да навакса, но в крайна сметка загуби с 27:29, 27:29, 28:28.

След края на срещата Тайсъна избухна в сълзи и не пожела да коментира нищо. Още след 1/8-финалите обаче той знаеше, е ще му е доста по-трудно срещу еднаквия на ръст с него азер.

Асенов все пак ще има нов шанс утре да се бори за квота за младежката олимпиада в Нанджинг, като ще разребе съперника си след жребий.
Така от тримата ни състезатели, боксирали днес на 1/4-финалите отличие си осигури само Душко Благовестов (56), а малко по-късно шанс за това ще има и Благой Найденов в кат. до 81 кг.