Даниел Асенов и четири наши боксьорки ще излязат днес в спор за медалите на европейското първенство до 22 г. в Румъния. В двете сесии от 14:00 и от 18:00 часа ще се изиграят 1/4-финалните двубои в 7 женски и 5 мъжки категории, победителите от които ще си осигурят най-малкото бронзови отличия от шампионата.

Първа от нашите на ринга ще се качи трикратната ни европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова, която ще боксира срещу ирландката Шанън Суийни в кат. до 48 кг.

В кат. до 57 кг за втория си мач в Румъния ще излезе Пламена Иванова, която ще спори за място на полуфиналите с представителката на домакините Кристина Косма.

Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще има за съперничка французойката Белинда Лимука, а Мелис Йонузова ще спори с Мериам Жабраилова от Азербайджан при 69-килограмовите.

Във вечерната сесия ще са мачовете при мъжете, като от нашите на ринга ще се качи само Даниел Асенов. В кат. до 52 кг той ще играе с германеца Тарик Ибрахим Омар, а мачът им ще започне около 18:45 ч.

Снощи за 1/4-финалите в кат. до 56 кг се класира и по-малкият брат на Тайсъна – Боян Асенов, който се наложи над Жордан Родригес от Франция с 4:1 съдийски гласа – 29:28, 29:28, 30:27, 29:28, 28:29. На победа от медалите е и Благой Найденов след категоричната му победа над Джабраил Елеков от Азербайджан с 5:0 гласа в кат. до 81 кг.

Така България ще участва с по четирима мъже и жени на 1/4-финалите, които ще се проведат днес и утре. В българския щаб съжаляват много за загубата на Кирил Русинов в кат. до 60 кг, който, според нашите, е заслужавал победата, но съдиите я присъдиха с 3:2 гласа на неговия съперник Зоравор Петросян от Украйна.

От първенството отпаднаха още Роберт Чамасанян (69 кг), Александър Георгиев (+91) и Розалия Пайчева (54).