Двукратният шампион в Тур дьо Франс Тадей Погачар ще участва на Световното първенство в Глазгоу, Шотландия, което ще се проведе от 3-и до 13-август, обявиха организаторите.

Словенският колоездач две поредни години губи битката в Обиколката на Франция от датчанина Йонас Вингегор, който пък след края на триседмичната обиколка, загатна, че ще се включи и в последната такава за сезона - Вуелтата. Първоначално се смяташе, че Погачар ще си вземе дълга почивка след изтощителния Тур, а участие в Обиколката на Испания за него изглежда извън плановете.  

Днес обаче стана ясно, че словенецът ще се включи и в дисциплината бягане по часовник, както и в общия старт при мъжете на Световното първенство. Те са следователно на 6-и и 11-и август. На тези дати най-сетне ще станем свидетели на дългоочаквания дуел между Погачар и Ремко Евенепул, който ще защитава световната си титла в общия старт.

В отбора на Словения за Световното първенство няма да са други двама лидери - Примож Роглич и Матей Мохорич, които малко по-късно ще участват във Вуелтата.