Съветът на IAAF гласува единодушно Русия да остане извън леката атлетика

Русия източник: Gulliver/Getty Images

Русия източник: Gulliver/Getty Images

Миналата вечер на официалния брифинг след заседанието на Съвета на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) председателят на независимата работна група, отговаряща за процеса по възстановяване членството на Руската атлетическа федерация (РАФ), Руне Андерсен, обяви че междинният ѝ доклад е бил одобрен единодушно от управителния орган на IAAF.

Русия моли конгреса на IAAF за прошка

Работната група смята, че е постигнат съществен напредък по няколко от условията, определени от Съвета за възстановяване на членството на РАФ, но тези условия все още не са изпълнени изцяло и няколко важни стъпки остават неизвървени. По тази причина вчера Съветът на IAAF единодушно е гласувал да удължи забраната за участие в международни състезания на руските атлети.

Това решение на Съвета обаче ще бъде представено за разглеждане и от Конгреса на IAAF, който започва утре в британската столица. Точката е включена в дневния ред за четвъртък, когато по темата ще бъде изслушан и президентът на РАФ Дмитрий Шляхтин. След дискусия по тази точка делегатите на 214 страни, които членуват в международната атлетическа централа ще гласуват дали одобряват продължаването на наказанието.

Русия е изключена от леката атлетика от ноември 2015 година, след уличаването на страната в организирана употреба на допинг с държавна подкрепа.

 

 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
лека атлетика

Други спортове