Състезателите от отбора на Фолкън (Благоевград) спечелиха най-много медали в завършилия тридневен международен турнир по Таекуонд-до ITF Bulgaria Open. 470 спортисти в различни възрастови групи взеха участие в надпреварата, като от чужбина пристигнаха над 150 участници от Гърция, Сърбия, Македония, Словения, Унгария, Румъния, Турция и Босна и Херцеговина.

Схватките се проведоха в благоевградската зала „Скаптопара“ като през всичките дни трибуните бяха пълни с хора дошли да наблюдават авторитетния турнир, който се проведе за 14-и пореден път.

От България участие взеха състезатели от 25 клуба, а най-много златни медали (19) от турнира спечелиха представителите на домакините от Фолкън.

Комплексно класиране :

Деца:
1. Один Оптикс - Панагюрище
2. Словения
3. Таек Кион- Ботевград

Юноши и девойки:
1. Фолкън- Благоевград
2. Словения
3.Байша - Сърбия

Мъже и жени:
1. Фолкън- Благоевград
2. Атила - Плевен
3. КБСП – Перник

източник: Павел Петлички, БФТаекуон-до ITF

„Стана много интересен и оспорван турнир. Организацията и условията бяха на отлично ниво и получихме похвали от гостите от чужбина за това. Bulgaria Open се утвърди като един от авторитетните турнири по Таекуонд-до ITF и за догодина очакваме още нови състезатели от чужбина. Бяха раздадени близо 100 комплекта медали във всички възрасти и категории, както и специални грамоти на заслужилите”, сподели след края на надпреварата президентът на БФТаекуон-до ITF Марио Богданов.