При огромен интерес стартира 14-ия открит международен турнир по таекуон-до ITF „Bulgaria Open 2015“ в благоевградската зала „Скаптопара“ вчера.

Надпреварата бе официално открита от председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков. Освен него сред официалните гости на турнира бяха народният представител Даниела Савеклиева, посланикът на КНДР за Балканите Ча Куон Ил, деканът на ФОЗС към ЮЗУ проф. д-р Стоян Иванов. В зала „Скаптопара“ бяха също така председателят на асоциацията на бойни спортове Димитър Ангелов, гранд мастер Ким Унг Чол IX дан – създател на таекуон-до у нас, и президентите на федерациите на Гърция, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия и Македония. Всички те получиха специални плакети от президента на родната федерация и вицепрезидент на световната федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов.

Това 14-то издание счупи всички рекорди със своите повече от 450 състезатели от 46 клуба и 6 държави - Гърция, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, Македония и естествено България. В последния момент се отказаха клубовете от Румъния и Унгария, въпреки че бяха потвърдили участие. С най-много клубове естествено е България, но за отбелязване са 13-те клуба от южната ни съседка Гърция.

Вчера бяха състезанията за деца и юноши младша възраст, а днес надпреварата продължава с юноши старша възраст, мъже и жени.