Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Иван Петков откриха днес зала по шоудаун за спорт за хора с увредено зрение. Тя се намира в партера на бл. 52 в Студентски град и е създадена с общите усилия на Министерството на физическото възпитание и спорта, Спортен клуб за интеграция „Витоша”, Софийския университет и Българската параолимпийска асоциация.

„Радваме се, че с тази зала успяваме да създадем условия за тренировка и интеграция чрез спорт на хората с увредено зрение. Ще продължаваме да изграждаме такива спортни обекти не само в София, а в цялата страна, - каза при откриването на залата по шоудаун спортният министър Свилен Нейков. - Целта ни е заедно да работим за привличането на все повече хора към активни занимания със спорт”.

С пожелание залата да бъде основа за нови спортни успехи, проф. Иван Петков благодари на Министерството на физическото възпитание и спорта за помощта при нейното създаване.

Преди откриването на спортното съоръжение министър Свилен Нейков награди с медали и купи призьорите от турнирите за хора с увредено зрение през 2010 година по шахмат, спортна табла и шоудаун – мъже и жени, и наблюдава демонстративна среща в новооткритата зала.

Класиране от Коледните турнири на Спортен клуб за интеграция „Витоша”:

Шахмат

1-во място Илинка Дилкова

2-ро място Иван Янев

3-то място Михайл Илиев

4-то място Николай Желязков

Спортна табла

1-во място Милена Янева

2-ро място Илинка Дилкова

3-то място Теодор Стоянов

4-то място Райна Маджарова

Шоудаун – жени

1-во място Райна Маджарова

2-ро място Сияна Пенчева

3-то Стела Стефчова

4-то място Румяна Янева

Шоудаун – мъже

1-во място Николай Желязков

2-ро Място Димитър Димитров

3-то място Теодор Стоянов

4-то място Васил Атанасов