Най-добрите български снукър рефери Десислава Божилова и Пролетина Величковa ще бъдат главни съдии на срещите между Джон Хигинс и Марк Уилямс в България. 

Както е известно двамата световни шампиони ще премерят сили в София на 20-и ноември в зала "Универсиада" и ден по-късно в Пловдив в зала "Колодрума" в Winbet снукър реванша. 

Това ще бъде повторение от финала на Световното първенство, където в епичен сблъсък Марк Уилямс триумфира за трети път със световната титла в "Крусибъл". Двамата вече се заканиха един на друг, като си личи желанието за реванш от страна на Джон Хигинс, който загуби последните два финала в "Крусибъл". Марк Уилямс този път не е давал обещания да се появи гол на пресконференцията след мача, но двамата ще зарадват фенове с автографи. 

В момента Десислава Божилова и Пролетина Величковa са в Белфаст, където съдийстват на мачове от Northern Ireland Open. След двубоите между Хигинс и Уилямс двете реферки ще бъдат част от UK Championship.

Само преди седмица Десислава Божилова стана първият български снукър рефер с максимален брейк в свой мач. Това се случи в турнира "Шампион на шампионите", където Марк Селби направи 147 точки в двубоя срещу Нийл Робъртсън.

Преди две години пък Рони О'Съливан нарочно не направи максимален брейк, а реализира 146 точки в един от типичните скандални моменти за Ракетата, тогава съдия на срещата беше отново Десислава Божилова. 

Българките ръководиха и четирите двубоя между Рони О'Съливан и Стивън Хендри в България преди една година.