Част от най-ярките звезди в света на тениса на маса вече потвърдиха участие в 5-то издание на „Асарел България Оупън”. Турнирът  ще се проведе от 13-ти до 18-ти август в Панагюрище и ще бъде с награден фонд 190 000 долара.

Детето-чудо, 16-годишният Томоказу Харимото, който е и 4-ти в света, ще си оспорва титлата заедно с бившия номер 1 Владимир Самсонов, финалистът от Европейските игри в Минск Джонатан Грот, 15-я в ранглистата Лиъм Пичфорд, който при миналогодишното си участие в Панагюрище постигна сензационен обрат срещу олимпийския шампион от Рио 2016 Ма Лонг. И още редица утвърдени имена в света на тениса на маса ще имат възможността да покажат своите умения в Арена „Асарел”. Организаторите очакват рекорден брой участници, над 300.

"С всяка година се стремим да подобряваме, както условията, така и нивото на турнира. Радваме се, че интересът се увеличава, а доказателство за добрата ни работа са отличните оценки, които получаваме от Международната федерация. С оглед на нивото, наградният фонд, който е увеличен с 30 000 долара спрямо миналата година, и качеството на състезателите, спокойно може да се каже, че „Асарел България Оупън” е сред топ 5 на спортните събития в страна ни през тази година", сподели турнирият директор Цветозар Христов. 

Новото сега е включването в програмата на смесени двойки, които ще допълнят вълнуващите битки по единично при мъжете и жените, както и при тандемите. България ще разчита отново на добро представяне от страна на Денис Коджабашев и Мария Йовкова.