Световният елит в художествената гимнастика идва в София

Илиана Раева и Мария Петрова източник: LAP.bg

Илиана Раева и Мария Петрова източник: LAP.bg

Много емоции обещават организаторите по време Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 5 до 7 май в „Арена Армеец“ в София. Гимнастички от 28 държави ще спорят за отличията, като в състезанието участие ще вземат едни от най-големите звезди в грациозния спорт.

Честват Гигова и Ананиева на Световната купа, ще има Кралица на турнира

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева. От големия ни конкурент Русия пък пристигат Дина Аверина и Александра Солдатова, а за Беларус ще се състезават на Катрина Халкина и Алина Харнашко. Една от големите звезди на Украйна Ганна Ризатдинова няма да бъде в София, но за това пък феновете ще имат възможността да се насладят на Виктория Мазур и Олена Дяченков. В надпреварата участие ще вземат още Никол Залихман и Линой Ашрам (Израел), Виктория Бертолини и Александра Аджурджукулезе (Италия), както и Наталия Гарсия и Сара Яна (Испания).

Девет отбора са заявили участие при ансамблите, а големите отсъстващи ще бъдат Италия, Испания, Япония и Азербайджан. За сметка на това Русия, Беларус, Канада, Финладния, Германия, Украйна, Швейцария и Узбекистан ще се конкурират с нашите момичета – Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Лаура Траатс.

Откриването на престижното състезание е на 5 май от 17.00 часа в „Арена Армеец“. По време на церемонията почести ще бъдат отдадени на Мария Гигова по случай 70-годишния ѝ юбилей. При закриването пък на 7 май ще бъде отделено специално време на Ина Ананиева, която се оттегли от треньорството преди няколко месеца.

Билети за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. За квалификациите, които ще се проведат в петък и събота, цените са 5, 10 и 15 лева, а за финалите -  пропуските струват 10, 15 и 20 лева.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика

Други спортове