Националът по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун от няколко дни е в САЩ. Представителят на България на олимпийските игри в Токио 2020 се прибра при семейството си след тригодишно отсъствие.
 
"Аз от доста време искам да се прибера и да се видя със семейството си, но имах доста задачи, свързани с гимнастиката – състезания, квота за олимпиадата, със самата олимпиада. Сега дойде времето, в което най-после мога да си отдъхна и да се видя със семейството си. За последно се прибрах през 2019 година след Световното първенство в Щутгарт, където спечелих квота за Олимпиадата", каза Хъдълстоун пред БНР преди да отпътува зад океана.
 
По време на престоя си в САЩ той ще тренира в Хюстън под ръководството на световния шампион на успоредка от първенството в Гент през 2001 година Шон Таунсенд.
 
"2023-а година е много важна за мен, защото ще гоня квота за Олимпиадата в Париж. В Хюстън ще се подготвям под ръководството на световния шампион на успоредка от първенството на планетата в Гент през 2001 година Шон Таунсенд. Ще бъде и под наблюдението на Стив Бъчър, който е технически координатор към Международната федерация по гимнастика. Бъчър винаги е бил до мен. С него се започнах през 2014 година и оттогава той наблюдава моето развитие. В работата си с тях ще наблегна и на шестте уреда. Трябва да се приспособя към тяхната система на работа, там повече наблягат на силата. Обръщам специално внимание на висилката. На този уред много прогресирах. Надявам се да се получат нещата най-после", добави гимнастикът.
 
По план Дейвид Хъдълстоун трябва да се прибере в България в средата на март и да се присъедини към националния отбор в подготовката за Европейското първенство от 11 до 16 април в Анталия.