Дейвид Хъдълстоун продължава да е част от националния отбор по спортна гимнастика, категорични са от БФ Гимнастика в официалната си страница във Фейсбук. Вчера той публикува пост в социалните мрежи, с който се "сбогува" с България. От родната централа заявиха, че Хъдълстоун заминава за два месеца при семейството си в САЩ, където ще води индивидуална подготовка, а през март ще се завърне у нас и ще се включи в тренировките на националния отбор. 
 
"Време беше и това време вече настъпи, да се сбогувам с България . . .поне засега. Днес ми е последният ден тук и реших да се сбогувам с вас. Затварям тази страница и започвам наново, с по-големи цели в различни обстоятелства и най-важното с изчистен поглед към бъдещето. Ще ми липсва България, но зная, че е за мое добро. Целта ми винаги е била една и докато не я постигна, ще правя каквото и да е, за да я осъществя. Париж идвам за теб", написа 22-годишният Хъдълстоун. 
 
Часове по-късно от федерацията внесоха уточнение по казуса.
 
"БФ Гимнастика уточнява, че Дейвид продължава да е национален състезател и никога не е имал намерение да се отказва от националния отбор и националната си принадлежност. На 7 януари Дейвид заминава за САЩ, за да се види със семейството си, тъй като не се е прибирал при тях от 2019 година. По време на престоя си в САЩ той ще продължи своята подготовка. По план трябва да се прибере в България в средата на март за да продължи тренировки с националния отбор за Европейското първенство", обявиха от родната централа.