Бившият световен шампион по кик бокс и сега професионален боксьор Йордан Василев-Буболечката оцеля по чудо в зверска катастрофа край Русе.

Автомобилът му "Роувър", в който са пътували спортистът и още двама негови приятели, е излетял на завой по пътя от Басарбово към Русе. Колата се е преобърнала по таван в дерето, като единствено крайпътните храсти са я спасили от падане на жп линията.

На мястото веднага бяха изпратени екипи на "Спешна помощ", полицията, пожарната и Гражданска защита. При проверката, направена включително и с термокамера, е станало ясно, че в колата няма хора, а ключовете са оставени на таблото. При проверката на регистрационния номер се оказа, че колата е на Данчо Буболечката.

На мястото на инцидента пристигнаха негови роднини, а малко по-късно и самият боксьор. Състезателят обясни, че колата е шофирана от негов приятел, тъй като самият той е употребил алкохол. Водачът обаче също не е бил напълно трезвен и е загубил контрол върху автомобила.

"След като паднахме, първо попитах дали сме живи. След това казах да зарежем колата, защото това са само едни ламарини. Господ явно ме е запазил за нови победи. Обадих се на тел.112 и малко по-късно се прибрах", обясни Данчо Василев.

Ваденето на колата от труднодостъпното и опасно място вероятно ще се отложи за утре сутринта, тъй като за момента тя не представлява опасност, а за да се издърпа е нужен кран. /БГНЕС