„Спокойна съм. Офисът в Лозана ме чака. Първото ми пътуване ще е за Лондон във връзка с Олимпийските игри 2012-та. Има много задачи, за които международната федерация ми даде две седмици, за да мога да се подготвя за този избор”, заяви президентът на федерацията по гребане Светла Оцетова, която бе конкурент на Стефка Костадинова в битката за председателското място в Българския олимпийски комитет.

„Да, очаквах този резултат. Знаех го, защото знаех, че има такава тенденция. Явно кампанията беше по-добре организирана този път. Отказах за участвам в Изпълкома, защото след като не одобрявам работата на една организация, а тя остава в същия състав, не е редно да се включа отново. Исках съвсем друг начина на работа и много повече професионализъм. За мен организацията на това събрание е безкрайно непрофесионална. Исках тези неща да ги променя, но делегатите избраха друго. Имената, които предложи Стефка Костадинова, много от тях са такива, каквито и аз щях да предложа с малки разлики. Не знам дали предимствата в програмата на Стефка спечелиха този избор. Не съм много сигурна. По-добрата предизборна кампания в последните два месеца. Имам предвид медийна. Там се изхарчиха много пари. Не, нямам точно това предвид. Тя даже за мен е пример как би могъл да се пропагандира един олимпийски шампион. Това е един много добър начин и трябва да се научим така да си популяризираме олимпийските шампиони”, коментира още Оцетова.

- Ще имаме ли скоро член в МОК?

- Това е още по-трудният въпрос. Засега имаме отказ. Ще видим как ще върви следващите години. Не е никак лесно. Иска много лобиране, много политика и много работа на много хора, не става само с един човек. За моя амбиция вече изобщо не мога да говоря, след като не съм от тази позиция, от която мога да кандидатствам. Имало е разговори за българска кандидатура, сега не мога да навлизам в детайли, но ме информираха, че е имало такова нещо. През мен нищо не е минало, така че не мога да говоря с документи. Но в момента знам кои са кандидатите одобрени от комисията на МОК и накъде върви изборът. В момента няма българско име, нито в кандидатите, нито в тези, които се предполага, че ще бъдат избрани.

- Казахте, че сте очаквали този избор. Защо?

- Знаех неща зад сцената. Не се казват по принцип. Много внимавам какво говоря.