“Вярвах в себе си, защото наистина мисля, че съм свършила доста неща в Българския олимпийски комитет. Много благодаря на хората, които ми дадоха шанс за втори мандат, значи вярват в мен. Първата ми задача и най-важната са Зимните Олимпийски игри във Ванкувър. В най-скоро време ще седнем с министър Нейков, за да видим какъв ще е бюджетът, за да обезпечим нашата делегация”, коментира Стефка Костадинова след преизбирането си за председател на Българския Олимпийски Комитет.

„Трябва Светла Оцетова да питате, ако не е доволна от събранието. Когато човек губи, винаги има някакви причини, така е и в спорта, аз не смятам. Много е рано за МОК още. Първо трябва да докажа, че работя добре във втория си мандат и тогава да бъда оценена. Миналата година беше неприятна за българския спорт, заради скандала с щангите. Тогава взех най-тежкото решение да извадя един цял отбор, който е носил медали. Трябва да сме доволни, че имаме пет чисти медала от Олимпийските игри в Пекин. Това е най-важното. Ние трябва да се гордеем с това. Не искам да говоря за медали от Ванкувър, който е най-добре подготвен, той ще успее”, заяви още Костадинова.

„Не знам защо имаше само двама кандидати. Вторият кандидат ми беше вицепрезидент. Това ми беше учудващо, защото ако човек наистина более за спорта и ако иска да помага на по-младите, ние с нея сме били рамо до рамо, винаги е можела да ми каже какво не харесва, а не да си говорим чрез медиите”, каза световната рекордьорка в скока на височина, а на въпрос да коментира факта, че Светла Оцетова си направи самоотвод отсече: „Значи явно си знае мястото.”