Младият български боксьор Денислав Суслеков загуби битката за бронза в категория до 57 килограма на боксовия турнир на първите младежки олимпийски игри в Сингапур.

Бронзовият медалист от световния шампионат за юноши поведе в първия рунд срещу представителя на Венецуела Фрадимил Макайо с 2:0 точки, но допусна във втория рунд съперникът му да вземе 4 точки, а бургазлията регистрира само 1.

В третия рунд ситуацията не се промени особено и Суслеков загуби с 3:8 точки. След последния удар на гонга Денислав Суслеков каза:

„Баща ми, който е и мой треньор, каза, че губя и трябва да атакувам. А като си промених играта, започнах да губя. Това ми е едва второ състезание, нямам никакъв международен опит. Сега съм амбициран дори повече.”

Анастасия Киссе се класира за утрешния финал на надпреварата по художествена гимнастика с 4-ти резултат, като в българския лагер се надяват на медал.

Смесеният отбор в модерния петобой Беатриче Генчева и Дойчо Иванов приключи на 18-о място, а Соломон Борисов е предпоследен 19-ти в стрелбата с пневматичен пистолет.