Във връзка с публикувано интервю на националната състезателка по спортна стрелба Антоанета Бонева и личния й треньор Христо Христов, дадено на журналист от Дарик Радио Шумен, БЪЛГАРСКИЯТ СТРЕЛКОВИ СЪЮЗ изразява следната ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ:

Българският Стрелкови Съюз се разграничава категорично от внушенията, направени в първата част на интервюто, отнасящи се до министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев и провежданата от него политика в областта на спорта. Смятаме, че е недопустимо не само за членове на БСС, но и за всички федерации, повечето от които в огромна степен дължат съществуването си на държавните субсидии, да отправят подобни недоказани и непремерени внушения. 
Бихме желали твърденията в тази част на интервюто да бъдат приети като лично мнение на Христо Христов, с което Българският Стрелкови Съюз не би искал да се ангажира. 

Въз основа на този случай БСС ще приеме по-строга система за медийно отразяване, за да не се налага непрекъснато БСС да изяснява официалната си позиция. 

В детайли тази позиция ще бъде изяснена на 3.06.2015 г. по време на пресконференция в Прес Клуб „България”.

Същевременно Българският Стрелкови Съюз изказва отново възхищението и признателността си към изключителните спортни успехи на състезателите си Антоанета Бонева, Антон Ризов, Самуил Донков и техните треньори, постигнати в изключително трудна финансова и материална обстановка, с която повечето от външните наблюдатели не са запознати. 

Тези трудности, както и ясното усещане за незаслужено неглижиране на успехите на спортната стрелба, определено влияят негативно на емоционалното състояние на състезатели и треньори. Ако към това прибавим и реваншистките настроения на някои наши членове, инспириращи недостойни статии, написани от журналисти, за които самоуважението е последна грижа, лесно можем да си обясним предизвикването на подобни интервюта.

По отношение на степентта на финансирането от страна на Министерството на младежта и спорта БСС винаги се е отнасял с разбиране за финансовите възможности на държавата в конкретния момент и никога не е поставял искания , които да надвишават възможностите на спортното министерство. 

Единственото на което Българският Стрелкови Съюз е държал и винаги ще държи са ясни правила за разпределение на средствата и прозрачност. Това според нас е основата на правилното управление не само в спорта.