Столицата София ще бъде украсена от два графита на две обичани спортни личности. Става дума за най-бързата бяла жена Ивет Лалова и за интерконтиненталния шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация и претендент за световната титла - Кубрат Пулев.

Техните ликове ще греят на бул. "Симеоновско шосе" и Околовръстен път, като официалното им откриване ще бъде във вторник, 2 май от 11.00 часа.

Пулев ще уважи лично събитието. Зад идеята и реализацията на проекта стои Борислав Чакъров - основател на организацията "Алчни за спорт". Тя цели популяризирането на спорта сред младите и вдъхновението, което подрастващите могат да черпят от големите спортни личности на България.

Графитите на Кобрата и Ивет идват след тези на други известни наши спортни личности и големи шампиони като Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Валентин Йорданов и Евгения Раданова.

Обществено полезната подбута по разкрасяване на външния вид на колоните на моста при Околовръстното е част от проекта "Алчни за спорт", съфинансиран от Столична община в изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта. Реализира се в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2018 г.