Ще има ли мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа?

Това е въпросът, който вълнува българските фенове след последните две боксови вечери.

Феноменално: Антъни Джошуа нокаутира Кличко на "Уембли"

ВСИЧКО ЗА БОЯ КУБРАТ ПУЛЕВ - КЕВИН ДЖОНСЪН

В петък Кубрат Пулев защити интерконтиненталната си титла на WBA, а в събота Джошуа направи спектакъл срещу Владимир Кличко и взе поясите на IBF, WBA, IBO.

Още преди двубоя между Джошуа и Кличко промоутърът на британеца Еди Хърн обясни, че има вероятност неговият боксьор да се откаже от някой от поясите си. 

Хърн, както и промоутърът на Пулев - Зауерланд - обявиха като задължителна защитата на титлата от IBF на Джошуа срещу българина, но все още има различни опции. Една от тях - Джошуа да оваканти пояса и да не се бие с Пулев.

Това може да стане ако Джошуа пожелае да организира мач срещу Тайсън Фюри, който би събрал нова огромна аудитория, но няма да се зачита за защитата пояса.

На кого се закани Антъни Джошуа след пердаха над Кличко?

Друга възможност бой с Пулев да се отложи е реванш между Джошуа и Кличко. За такава опция намекна самият Кличко след поражението. "Разбира се, това е в договора ни. Към момента съм заинтересован от реванш," заяви украинецът. "След като анализирам какво се случи сега, разбира се."

Поясът, който Джошуа няма обаче е на WBC и той е притежание на Дионтей Уайлдър. Уайлдър първо ще се бие с шампиона на WBO Джоузеф Паркър, за да обедини поясите, а след това си пожела Джошуа в края на 2017-та.

Промоутърът на Джошуа: Антъни ще стане най-голямата звезда в бокса