Въпреки конфликтите между служебния министър на спорта Петър Стойчев и председателя на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, в крайна сметка се оказа, че двамата могат да си бъдат полезни.

Представителят на властта прие поканата от страна на Златното момиче и посети Световната купа, която се проведе в София. Оказа се, че Петър Стойчев може би е на кадем на момичетата ни, след като във втория ден от надпреварата националният отбор спечели общо шест медала – два златни, три сребърни и един бронзов.

Ябълката на раздора между федерацията и министерството се оказа сума, която не е преведена към централата за обезпечаването на участието на грациите на Европейското първенство.

Няколко дни преди началото на турнира Илиана Раева заяви: „Официално съм го поканила да бъде наш гост на Световната купа, лично аз съм написала писмото до него, и подписала. Аз имам уважение към нашите институции. Аз съвсем сериозно и отговорно съм го поканила. Смятам, че той трябва да присъства и да се запознае по-отблизо със спорта художествена гимнастика. Може би тогава ще ме покани на една среща.“

Петър Стойчев посети надпреварата във втория ден заедно със своята съпруга Ася. На откриването присъства неговият заместник – Йордан Йовчев.