Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Петър Стойчев заяви, че в основата на всички спорове, които има с Илиана Раева са парите и интересите към басейн „Стартак“. Стойчев бе гост е предаването на БТВ „Тази сутрин“.

Припомняме, че председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обвини Стойчев в некомпетентност след отказа му да отпусне допълнителни 70 000 лв. на ансамбъла по художествена гимнастика за участието на "Златните момичета" на Европейското и Световното първенство.

"Договорът с Федерацията по художествена гимнастика е сключен, до двете първенства има време", изтъкна Петър Стойчев и подчерта, че годишните бюджети на около 25 федерации са по-малко от въпросните 70 000 лв.

"Никой не е ощетен целенасочено, такива са възможностите", категоричен бе служебният министър на спорта. Той допълни, че ресорното ведомство издържа 83 федерации и пет спортни училища с бюджет от 39 млн. лв.

"Не съм направил нищо нередно, няма защо да се извинявам публично. Не чувствам вина, винаги съм работил честно и откровено, никого не съм излъгал. На много хора съм помогнал, но явно това остава незабелязано", заяви Петър Стойчев по темата за спора с Илиана Раева.