„Удивена съм от вниманието, което ми бе оказано. Приемам го и като признание за българската атлетика и за България", заяви председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова минути, след като получи своята статуетка за това, че бе приета в новоучредената Зала на славата в световната атлетика.

"Всичко бе много стилно, изискано, семпло. Първо влязохме в сградата на Музея по червен килим – един по един – като раздадох стотици автографи на фенове – на шапки, фланелки, книги, списания..."

"После при повикването ни на сцената вътре в залата всички станаха на крака и ни аплодираха – това нещо, което няма как да се опише или забрави.  Излизахме по азбучен ред и всеки бе представян накратко. До нас по-късно бяха повикани и атлетите на 2012. Статуетка е много красива и тежи много – в буквален и в преносен смисъл."

"Веднага след церемонията сред първите поискали да се снимаме заедно бяха Юсеин Болт, Сергей Бубка, много от младите атлети на годината.  Една фантастична вечер, с която нашият спорт отбеляза 100-годишнината на ИААФ”, завърши Костадинова.