Делегати на европейската централа по лека атлетика са на посещение в Стара Загора, а поводът е предстоящото домакинство на града на европейското отборно първенство по лека атлетика - втора лига, което ще се проведе на 21 и 22 юни на стадион "Берое".

Президентът на БФ лека атлетика Добромир Карамаринов също беше част от екипа и сподели своето мнение как върви подготовката на домакините от СКЛА "Берое" - Стара Загора за големия лекоатлетически форум.

"Това е посещение на европейската централа със своите делегати на съвета и се води визита и ще се проверят всички позиции , които трябва да бъдат изпълнени за да стане европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора такова каквото трябва да бъде."

"Тоест да отговаря на качеството от такъв ранг състезание. Проверката е цялостна на стадион, технически съоръжения , хотели, транспорт, акредитации, допинг - контрол, медиен център , вип зона, загряваща писта. Мога да кажа че в момента сме в началото на срещата и трябва да завършим във вторник следобяд."

"Засега нещата вървят нормално, а оценката ще бъде дадена комплексно от европейската централа след като завърши визитата. Но по важна е оценката след 22 юни , когато приключи първенството", каза Добромир Карамаринов.

Шефът на федерацията прогнозира, че българските лекоатлети ще спечелят минимум 20 квоти за Олимпийските игри в Бразилия пред 2016 година.

"От месец май започват да се покриват нормативите и ще бъдетм щастливи в Стара Загора на 21 и 22 юни да бъдат спечелени първите квоти. Потенциалът е много сериозен и затова българската атлетика ще има поне 20 квоти. Има невероятен подем в средните и дългите бягания", завърши Карамаринов.