Станка Златева ще се бори в репешажите за бронза в категория до 72 килограма при жените, след като претърпя загуба на четвъртфиналите от носителката на Световната купа за тази година Сяоцин Цин (Китай) с 1:2 части (1:0, 0:1, 0:1).

Златева стартира с две победи - над Али Бернар (САЩ) с 2:0 части (2:0, 3:0) и над Охинева Акуфо (Канада) с 2:0 части (1:0, 1:1). На четвъртфиналите обаче се препъна в силната физически като мъж китайка.

Срещата бе напълно равностойна, като и трите части завършиха при резултат 0:0. И трите пъти жребият за захват на крака се падна в полза на Златева. За всеобща изненада възпитаничката на треньора Симеон Щерев реализира предимството си само първия път.

В останалите два случая уж хващаше добре крака на своята съперничка, но след това не успяваше нито да я повали, нито да я изкара извън тепиха.

Така Златева претърпя загуба, но все пак има възможност да вземе поне бронзов медал. Защото китайката Цин стигна до финала и я изтегли в репешажите за бронза.

Александър Костадинов загуби още в първата си среща в категория до 55 килограма в класическия стил. Костадинов отстъпи на силния руснак Бехан Манкиев с 0:2 части (3:9, 0:6).

Изненадващо руснакът отпадна още в следващия кръг след загуба от японеца Кохей Хасегава с 1:2 части (0:4, 1:0, 3:0) и не успя да изтегли нашето момче в репешажите за бронза.