Станка Златева, която в Баку спечели петата си европейска титла, бе избрана за седми път за спортист номер 1 на месец април.

Златното момиче на българската борба получи 17 гласа от гласувалите медии, осем събра гимнастикът Йордан Йовчев, а две Петя Неделчева (бадминтон).

Наставникът на Златева и старши треньор на националите по свободна борба Симеон Щерев също бе избран за 7-ми път за треньор номер 1 на месеца.

В медийната анкета той получи 13 гласа, като изпревари волейболния треньор на ЦСКА Александър Попов - 8 гласа, на баскетболния Левски Константин Папазов - 5 гласа и личният треньор на Петя Неделчева - Орлин Цветанов - 1 глас.

В отборното класиране в Баку България завърши на трето място в Европа при мъжете и жените. От три дни националите ни са на лагер в комплекс „Диана” и ще останат на подготовка там до държавния шампионат в Пловдив (28-30 май).

До 20 дни олимпийската вицешампионка Станка Златева ще поднови тренировки след претърпяната операция на глезена.

„Операцията мина добре, до 2 седмици ще започна тренировки”, каза Станка Златева.

„Ако се чувства добре и е подготвена достатъчно тя ще се бори и на турнира Гран При в Баку през юни, в който състезателите участват само с персонални покани”, обяви Щерев.