„Дано в Лондон изненадам всички с нови хватки”, това каза на въпрос на Гонг Станка Златева относно какво ново е научила през четирите години между Летните олимпийски игри в Пекин и Лондон.

Най-добрата ни състезателка по борба с типичната си скромност и усмивка сподели, че желанието й е медал:„Олимпиадата е най-важното. Настройката ми е да дам всичко от себе си и ако мога да взема медал, да взема. Сега още не сме във върхова форма защото тя трябва да е в Лондон. Поддържаме си нивото. Турнирите, които сега минаха не са нещо особено, просто не са всички конкуренти на тях. На Олимпиадата трябва да покажем какво можем! Относно самите състезатели се знае кои ще участват в Лондон, но е най-важен жребият! Всички са готови, всички са подготвени, всеки отива за медал. ”

В Лондон Златева ще бъде подкрепяна на живо и от своята майка, а самата тя не скри още: „Няма какво по-различно да кажем в сравнение преди четири години по това време. По-различното е само, че са минали само още 4 години и остаряваме. Може би трябва сега да съм по-уверена и по-спокойна”.

На въпрос на Гонг дали сега е по-спокойна, защото за разлика от Игрите в Пекин, сега поне от журналистите не е така атакувана и обсипвана с големи очаквания, Станка сподели: Да, така е. Надявам се да съм по-спокойна и да нямам притеснения от ваша страна. И предната Олимпиада бяхме фаворити и накрая нищо не стана. Надявам се всички да имаме късмет, психика да издържат, желание за победи и всички да се качат на почетната стълбичка”.