Станка Златева отново е на световния връх. Българският флаг ще се вее отново в Москва, след като българката спечели златен медал от шампионата на планетата по борба в категория до 72 килограма.

Станка Златева спечели четвъртата си световна титла, след като буквално смачка съперничките си по пътя към отличието. На финала тя победи с 2:0 (1:0, 2:0) Охинева Акуфо от Канада.

Златева не остави никакви шансове на съперничката си. След минаване зад гърба и поваляне на тепиха българката взе една точка, която бе достатъчна за спечелване на първата част. Във втория период Златева отново направи умела атака и поведе с 1:0 точки, а в края избута канадката извън тепиха и взе още една, за да триумфира с 2:0 части и с титлата.

Българката получи златния си медал лично от министъра на спорта Свилен Нейков, който изгледа на живо в руската столица триумфа на Златева.

На осминафиналите Златева без да се напряга се наложи над Шехерезад Бенторки (Франция) с 2:0 части (1:0, 2:0). След това на четвъртфиналите не остави никакви шансове на Екатерина Букина (Русия), която победи на финала на Евро 2010 в Баку с 2:0 части (3:0, 3:0).

След това българката отново се наложи с 2:0 части (1:0, 3:0). На полуфиналите възпитаничката на Симеон Щерев се справи с Джени Франсон (Швеция) с 2:0 части (3:0, 2:1). А в спора за златото се изправи срещу Охинева Акуфо (Канада), която също бе отстранена по категоричен начин от непобедимата Златева.