Станка Златева ще се бори за четвърта световна титла, след като постигна три убедителни победи в категория до 72 килограма при жените на шампионата на планетата в Москва.

На осминафиналите Златева без да се напряга се наложи над Шехерезад Бенторки (Франция) с 2:0 части (1:0, 2:0). След това на четвъртфиналите не остави никакви шансове на Екатерина Букина (Русия), която победи на финала на Евро 2010 в Баку с 2:0 части (3:0, 3:0).

Сега българката отново се наложи с 2:0 части (1:0, 3:0). На полуфиналите възпитаничката на Симеон Щерев се справи с Джени Франсон (Швеция) с 2:0 части (3:0, 2:1) Така в спор за златото от около 19.00 часа Станка Златева ще излезе срещу Охинева Акуфо (Канада).

Акуфо надделя над петкратната световна шампионка Киоко Хамагучи (Япония) с 2:1 части (0:3, 3:0, 1:0) във втората полуфинална среща в тази категория.

Радослав Великов пък ще се бори в репешажите за бронза, след като записа победа и загуба при най-леките (55 кг) в свободния стил при мъжете. В първия кръг (1/16-финали) Великов победи с туш Андрей Дуков (Румъния) в 1:20-та минута на втората част.

Интересното е, че Великов загуби загуби първата част с 2:4 точки, а във втората част губеше с 0:1 точки, преди да вземе нещата в свои ръце и с чудесна контраатака първо спечели две точки, а след това залепи за тепиха плещите на своя съперник.

На осминафиналите обаче Великов отстъпи на представителя на домакините Виктор Лебедев с 0:2 части (0:3, 0:7). Великов не намери противодействие срещу силно мотивирания руснак, а и липсата на достатъчно физически сили заради заболяването в навечерието на шампионата също даде отражение.

Лебедев обаче стигна до финала и по този начин изтегли Великов в репешажите за бронза. В първата репешажна среща Великов ще се изправи срещу Насибуло Курбанов (Узбекистан). При успех ще срещне Ким Хио Суб (Република Корея), а ако преодолее и това препятствие отива в двубоя за бронза срещу кубинеца Франк Маркес. Същият този Маркес победи в първия кръг българина с британски паспорт Красимир Кръстанов с 2:0 части (1:1, 3:1).