Сребърната ни медалистка от многобоя в индивидуалното на Световната купа по художествена гимнастика в София – Силвия Митева, за първи път от много време насам сподели, че е доволна от себе си и от представянето си в първия ден от надпреварата. Грацията ни винаги е изключително взискателна и критична към себе си и изпълненията си.

Националката ни се представи блестящо в многобоя и заслужено се изкачи на почетната стълбичка. Тя се класира и за финалите на отделните уреди, като надпреварата в Арена Армеец в неделния ден стартира в 16.10 часа.

„Наистина съм безкрайно доволна, не толкова заради мястото, което заех, а заради това, че играх много добре. Майка ми (Силвия Митева - треньор) също е много доволна, като по чудо аз също. Мисля, че това беше най-силното ми състезание, може би от 2-3 години насам и съм наистина много щастлива, че успях точно пред родна публика да играя толкова добре. А за публиката, просто получават десетка по шестобалната система. Много ми помогнаха и тяхната подкрепа беше много важна за мен”, сподели Митева.

„Има толкова много неща, които да се случат преди самото Световно първенство. Първо в неделя имаме финали, другата седмица имам Гран при в Берлин, следващата седмица имам Световна купа в Ташкент и чак след това е световното. Така че програмата ми е много наситена и имам за толкова много неща да мисля преди световното. Наистина не мисля за някакво класиране, единственото, за което се моля е да взема квота за Олимпиадата, а след това всичко останало ще е само бонус”, завърши най-добрата ни гимнастичка в момента.