Страхотното представяне на българския национален отбор по художествена гимнастика продължи и в индивидуалната надпревара на Световната купа в Арена Армеец София. Страната ни може да се гордее с още един медал – сребърен на най-добрата ни състезателка Силвия Митева.

Грацията зае второ място в многобоя след рускинята Дария Кондакова. Състезателката на треньора Силвия Митева получи общ сбор от 113,025 точки. Българката за пореден път показа, че опитът има голямо значение в напрегнати моменти. Силвия Митева изигра и четирите си съчетания без грешка и заслужено се изкачи на почетната стълбичка.

Безапелационно на първата позиция се оказа, още след първото си изиграване, рускинята Кондакова, която заслужи 115,300 точки. Бронзовият медал отиде при представителката на Франция Делфин Леду със 109,500.

Много добро представяне направи и втората ни състезателка Биляна Проданова. Състезателката от ЦСКА зае 8-о място със 103,175 точки. С показаното в първия ден от Световната купа, тя доказа, че също има място на Световното първенство, което ще се проведе след месец във Франция, стига старши треньорът Илиана Раева да й гласува доверие за битката за квота за Лондон 2012.

Точно на последното съчетание от съботния ден, поради технически проблем с уредбата, на която се пускат музиките, Биляна Проданова трябваше да започне съчетанието си на лента втори път, тъй като при първия музиката спря. Крепяна от родната публика, гимнастичката ни успя да се мобилизира и изиграе композицията си на ниво.

По-рано през деня българският ансамбъл спечели златото в многобоя, след като изпълни отлично двете си композиции в Арена Армеец София.