Двама от Спортните таланти на „Еврофутбол“ – Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев, спечелиха сребърен и бронзов медал от завършилия вчера 12-ти международен турнир по таекуондо клас „А“ - Галеб в Белград (Сърбия).

В първия кръг в категория до 68 кг Влади се наложи с 8-7 над Константинидис от Гърция, след което се справи с лекота с италианеца Филипо Рончители с 9-2. В третия си сблъсък отново срещна представител на южната ни съседка – Томас Георгиадис и го победи с 4-1 точки. На полуфинала Влади надделя трудно над сърбина Иван Пурешевич с оспорвания резултат 8-7. Във финалния двубой Спортният ни талант посрещна британеца Джордан Гейли контузен и логично загуби спора за златния медал с 2-6.

Теодор Георгиев може да е доволен от представянето си в категория до 74 кг. заради явните съдийски подпирания на полуфинала. Дупничанинът загуби с 2-6 от британеца Бенджамин Хейнс и се прости с мечтата си за злато. В първия кръг Теди надигра състезаващият се за Швеция Давид Драгешич със 7-3, след което срещна поляка Карол Холубовишч. Срещата бе равностойна, но Теди показа повече характер и победи със 7-5. Така с две победи и една загуба Теодор остана трети в крайното подреждане.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ – Митко Ценов, се класира четвърти на 18-километровата дистанция по време на международния маратон в Подгорица (Черна гора), валидно за Балканиадата. Преди него се нареди съотборника му Иван Попов, който грабна сребърния медал с време 68:30 мин.

Треньорът на двамата талантливи бегачи – Йоло Николов, спечели първата си балканска титла в маратонското бягане. Николов постигна личен резултат на 42,195 км от 2.19:38 часа.