Спортният талант на "Еврофутбол" – Ивайло Иванов, спечели още един медал в прекрасната си кариера - този път сребро от турнира Гранд Шлем по джудо в Баку. На 07.05 бронзовият медалист от Европейско първенство постигна четири победи, преди да загуби спора за титлата от японеца Таканори Нагасе, който е актуалният световен шампион и 3-ти в световната ранглиста. Иво започна директно от втория кръг, където надигра Лукаш Блах (Полша) с „Ипон“, след което отстрани с две „Юко“ и „Ваздари“ грузинеца Коба Мхедлишвили. В третия кръг „Юко“ над Асаф Чен от Израел бе достатъчно за класиране на полуфинала. Там 21-годишният монтанчанин надделя над Матео Маркончини от Италия с „Вадзари“.

Иво Иванов

източник: Еврофутбол

Боряна Калейн спечели бронзов медал на съчетанието си на бухалки на силния турнир по художествена гимнастика в Корбей-Есон (Франция), който се проведе на 06-08.05.2016 г. 15-годишната софиянка заслужи оценка от 17,450 точки за изпълнението си, което я нареди след победителката Анна Ризатдинова от Украйна и втората Марина Дурунда от Азербайджан. На топка Боряна е шеста с оценка от 16.983 т., а в многобоя – десета.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ – Стефани Музакова, триумфира в клас Лазер „Радиал“ от международната регата „Порт Бургас“, която се проведе от 04 до 09 май в акваторията на морския ни град. Успехът гарантира 50 точки за световната ранглиста за състезателката на ОМСК „Циклон”- Поморие, която отново показа своята класа и остави конкурентките си далеч зад нея. В надпреварата участие взеха рекорден брой състезатели - 248 от България, Румъния, Турция, Гърция и Кипър. От 1997 г. регатата е включена в международния спортен календар на Международната федерация по ветроходство.

Стефани Музакова

източник: Еврофутбол

Още един талант на българския букмейкър – Виктория Радева, грабна сребърното отличие от турнира по шахмат „Млади надежди“ в Пловдив. Вики получи персонална покана да се включи в интересен шахматен двубой на по 50 дъски, който се проведе тази неделя в зала „Универсиада“ в София. Фенове на ЦСКА, Левски, Славия и Локомотив Сф играха помежду си в четворен мач, а Вики подсили отбора на Левски.

Световният шампион за хора с увреждания в тениса на маса – Денислав Коджабашев, прибави два медала към колекцията си от отличия. Този път Дени грабна титлите на двойки мъже с Тодор Александров и смесени двойки с Мария Йовкова от Държавното индивидуално първенство по тенис на маса в Албена.