„Помолих я да не е категорична и да си остави вратичка. Тя каза, че ако иска сама ще си отвори врата”, коментира един от доайените в спортната ни журналистика Григор Христов по повод решението на олимпийската ни шампионка в тройния скок от Сидни Тереза Маринова да прекрати кариерата си.

„Знам колко големи възможности има. Такъв спортист не се ражда често. Тя е от тези спортисти, които не се притесняват от допинга, защото не се занимава с глупости. Тя се занимава с това, с което се занимават най-големите. Тереза е родена да е голям спортист. Изчислено е, че натоварването на първа, втора крачка в тройния скок е най-голямото в леката атлетика. Двамата с Христо Марков победиха природата, но тя си го връща. Пожелавам й да е жива и здрава и да не се отказва”, каза още Христов.

Осем състезатели ще представят България на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки от 8 до 13 юли в полския град Бидгошч. С най-големи шансове за влизане във финал и атакуване на медалите са Росен Карамфилов на гюле и Мирела Демирева на скок на височина.

Младата ни надежда в спринта Габриела Лалева пък се пуска на 100 и 200 метра. Там ще участва и Ванина Нгуен.