Спортист номер едно на България за 2007 година Станка Златева заяви пред Гонг, че много се е притеснила, когато са обявили нейното име по време на церемонията, организирана от Нове Холдинг.

„Дойдох на церемонията, защото трябваше да дойда, но се радвам, че съм на първо място. Притесних се много, омекнаха ми краката и не знаех дали няма да запецна някъде”, коментира Станка Златева, минути, след като стана ясно, че е победител в анкетата.
„За мен това не беше битка. Всеки спортист има правото да е тук”, каза още Станка Златева.

Екипът на Гонг я помоли да обещае, че ще спечели олимпийска титла догодина в Пекин, но Станка Златева се ограничи единствено с думите: „Не мога да обещая, но ще дам всичко от себе си, за да се представя добре.”

Двукратната световна и европейска шампионка победи в спор за първото място Албена Денкова и Максим Стависки, а трето остана Явор Янакиев.

"Надявам се тази награди да притесни моите съпернички, за да може като излязат да са борят с мен да са уплашени и да ми бъде по-лесно. И двете първенства, които спечелих бяха решаващи, защото трябваше да защитавам титлите си от миналата година. След световното вече се поуспокоих малко, защото всичко свърши добре и си свърших работата. Тогава ми беше най-щастливият момент може би", добави Станка Златева.

"По-трудно е да се защити титла, отколкото да се спечели, защото притесненията и напрежението са по-големи. Другите съперници няма какво да губят и излизат просто за победа, така че наистина е по-трудно", каза още най-добрата ни състезателка по борба.