Световният шампион по бокс във версиите на IBF (Международна боксова федерация) и WBA (Световна боксова асоциация) в категория до 63,5 кг. Ламонт Питърсън бе уличен в употреба на допинг.

Положителен резултат е дала допинг пробата, взета от Питърсън през март тази година, в която е открит синтетичен тестостерон. Американският боксьор се готвеше за бой с британеца Амир Хан (на снимката вдясно).

На 10 декември 2011 г. Питърсън победи Хан и му отне шампионската титла, но британеца винаги след това е твърдял, че резултатът е незаслужен и несправедлив. Двамата се договориха за реванш, който трябваше да се състои на 19 май, но сега е под въпрос заради положителната проба.

Най-интересното в случая е, че именно Питърсън е настоявал и преди двата боя, боксьорите да подпишат контракт с находящата се в Лас Вегас Доброволна допинг асоциация и тя да ги тества в периода им на подготовка за срещата. 28-годишният спортист от САЩ има проведени 32 боя на професионалния ринг, в който е записал 32 победи (30 с нокаут), претърпял е едно поражение и една среща е завършила наравно. 25-годишният Хан има 26 победи (18 с нокаут) и две загуби.