АИБА Про Боксинг е дългоочакваният и ексклузивен формат за професионален бокс, който ще се проведе в България за втори път на 21 ноември от 19.00 часа в зала Христо Ботев, София. Домакин на събитието е Българска федерация по бокс със съдействието на
Министерството на младежта и спорта.

Българинът Спас Генов ще е част от шоуто. Боксьорът, който пропусна първата "Нощ на професионалния бокс" на 24 октомври в столичната зала "Универсиада" поради контузия, ще кръстоса ръкавици със Серж Мишел от Германия. Именно германският боксьор с френско име Серж Мишел замести Спас Генов за вечерта в зала "Универсиада" и германецът победи убедително по точки Кенеди Сен Пиер от остров Мавриций.

Началото ще бъде поставено още на 20 ноември в 12.00 часа, когато ще се проведе процедурата по мерене на боксьорите дали покриват изискванията за категорията 81 килограма.

Билети за Аиба Про Боксинг - нощ на професионалния бокс, могат да бъдат закупени от мрежата на Ивентим. Вечерта ще бъде открита с неповторимо шоу със светлина и уникален артистизъм, отново водено от известния български актьор Веселин Калановски.
Участие в нощта на професоналния бокс в срещи от 6 рунда по 3 минути ще вземат световно известни боксьори в категория до 81 килограма.

Ето и програмата на втората нощ на професионалния бокс на 21 ноември в столичната зала "Христо Ботев":

Кенеди Сен Пиер, остров Мавриций, шампион от Комонуейт геймс - Матийо Баудерлик, Франция, национален шампион

Оибек Мамазулунов, Узбекистан, шампион на Азия - Джоузеф Уард, Ирландия, европейски шампион от Анкара 2011

Ехсан Роузбахани, Иран, четвъртфиналист от олимпийските игрив Лондон 2012 - Никита Иванов, Русия, европейски шампион от Минск 2013

Спас Генов, България, европейски вицешампион от Пловдив 2006 - Серж Мишел, Германия, рекордьор на формата WSB /БТА