По инициатива на един от собствениците на "Night Flight" – Петко Димитров, и председателят на Български обединен киноложки съюз – Пламен Митрев, световният шампион по бокс Кубрат Пулев, получи като подарък уникален представител на породата Българско овчарско куче.

Новият пухкав четириног приятел на шампиона бе връчен лично от Пламен Митрев на импровизирана церемония в най-актуалния нощен клуб. Изборът на Night Flight не е случаен. Петко Димитров е един от най-активните популяризатори на Съюза и горещата им връзка с най-известните имена от шоубизнеса и спорта.

Кученцето е на 3 месеца и половина и само преди седмица – на 3 ноември, е спечелило наградата за най-красиво бебе на изложба в Пловдив.

СНИМКИ: Подариха шампионско куче на Кубрат Пулев

„С успехите си на ринга Кубрат прослави България и затова решихме да му подарим най-здравото ни кученце “, заяви Пламен Митрев, председател на БОКС.

След като получи мъничето Кубрат му избра и име - Атила.

Атила е с любопитно родословно дърво. Бащата се казва Алцек Германофорс, а майката Мутреса. От същата връзка преди две години е и Българското овчарско куче, което бе подарено на руския президент Владимир Путин. Атила Германофорс има специален еврочип и евростикер, които му позволяват да пътува в чужбина и да участва на международни изложби.

„Основната задача на нашия съюз е да популяризира българското овчарско куче. Радваме се, че вече е много търсено и извън България. Сред собствениците на тази порода са олимпийският ни шампион проф. Георги Мърков, композиторът Найден Андреев, руският фентъзи писател Андрей Белянин, проф. Иван Бъчваров. Руският патриарх също притежава българско овчарско куче, като бащата отново е Алцек “, допълни Пламен Митрев.

СНИМКИ: Подариха шампионско куче на Кубрат Пулев