Състезанието по смесени бойни изкуства (ММА) RPC: Презареждане се проведе на 29-ти септември, събота, в зала Универсиада. Макар и в работен ден, макар и че боксовия двубой на Кубрат Пулев беше същата вечер, състезанието се проведе пред пълни трибуна и столове около самата клетка.

Президентът на Real Pain Challenge, г-н Христо Христов, зарадва всички посетители с неповторимата атмосфера в залата още от самото начало. Това беше първото състезание на RPC, при което двубоите се провеждаха в осмоъгълна клетка, както е стандарта в най-големите организации в световен мащаб - UFC и Strikeforce. Освен доброто озвучаване, големите видеоекрани и светлинни ефекти, организаторите подгряваха всеки двубой с професионално направени видеовизитки за всеки играч, режисирани от Михаил Кунчев, които показаха че участниците в RPC са не само мотивирани бойци, но и личности с характер и мисия в живота.

Бойното шоу включваше 9 двубоя, всичките по правилника на смесените бойни изкуства (MMA).

Състезанието започна със среща в категория до 62 килограма между представителя на Марек-Дупница, Симеон Димитров-Лоренцо и Виктор Димитров от Десант-Варна. Още от първия двубой се даде да се разбере, че в клетката ще се качват само класни бойци, дошли да се раздадат докрай в името на победата.

СНИМКИ: Българският ММА се презареди с нови звезди след RPC: Reload

източник: Снимки: Стефан Димитров за ПРофайл

Велко Гюров от столичния клуб Real Pain направи страхотен старт още от самото начало. Той контролира двубоя, като доминираше над противника си, но нанесе забранен удар с крак, който можеше да му коства дисквалификация. Даниел Стоичков от Марек-Дупница обаче взе мъжко решение да продължи срещата, която малко по-късно взе с победа с технически нокаут и направи първия двубой на вечерта, който вдигна зрителите на крака.

СНИМКИ: Българският ММА се презареди с нови звезди след RPC: Reload

източник: Снимки: Стефан Димитров за ПРофайл

Третият двубой беше дългоочаквания професионален дебют на фабриката за нокаути Владислав Кънчев от Pitbulls Bokido, който трябваше да докаже постиженията си в аматьорските състезания срещу боецът от Анаконда-Сливен, Димитър Сяров. Двубоят не продължи дълго, след като Владислав запозна Сяров с тежките си ръце. За броени секунди боецът от Сливен беше победен, а Кънчев обеща на присъстващите, че ще продължи да нокаутира своите опоненти. Това може би беше малко неуместно изказване, тъй като и без това трудно се намират опоненти за него у нас.

СНИМКИ: Българският ММА се презареди с нови звезди след RPC: Reload

източник: Снимки: Стефан Димитров за ПРофайл

Веднага след тях в клетката стъпи боецът от столичния клуб Бойно самбо, Стоян Димитров. Срещу него се изправи един от най-атрактивните бойци на клуб Real Pain, Йонко Камбуров. Срещата премина много динамично, като имаше добри размени в стойка, както и демонстрация на техники на земята. Макар и Камбуров да беше няколко пъти близко до победата, възпитаникът на Румен и Росен Димитрови показа, че не е дошъл за да губи и запази самообладание в трудните моменти, което му донесе и победата с технически нокаут малко по-късно, като това беше втората среща на вечерта с невероятен обрат, който отново изправи публиката на крака.

СНИМКИ: Българският ММА се презареди с нови звезди след RPC: Reload

източник: Снимки: Стефан Димитров за ПРофайл

Първият чужденец, който стъпи в клетката тази вечер, беше румънския ММА боец Ion Pascu. "Бомбардировача" дойде напълно подготвен и зареден с нужната сила, хъс и умения, за да си тръгне победител. Неговият противник и любимец на публиката, Александър Георгиев, също беше дошъл за категорична победа. Още в началото на срещата зрителите видяха, че в клетката един срещу друг са поставени двама изключително подготвени гладиатори. След бързи размени в стойка, събаряния и обръщания, двубоят не забави темпото си до края на третия рунд. Съдийското решение отиде в полза на румънеца с 3:0 гласа, въпреки мъжката игра на Георгиев, който се би и с отворена аркада.

СНИМКИ: Българският ММА се презареди с нови звезди след RPC: Reload

източник: Снимки: Стефан Димитров за ПРофайл

В главната среща на RPC: Презареждане бойците в тежката категория Борис Иглев и Емил Захариев имаха нелеката задача да приключат състезанието по запомнящ се начин. Точно така и стана. След кратки размени и проучване на стила на опонента, двамата влязоха във втория рунд, решени да приключат срещата максимално бързо. След няколко добри атаки на Борис Иглев, Емил Захариев показа защо е един от топ бойците на България. Русенецът засрещна Иглев с точен удар, който повали боецът на земята в тежък нокаут. Следващия двубой на Захариев е в словенската организация WFC за шампионска титла, където вече друг българин, Светлозар Савов, има шампионски пояс.