В отсъствието на Ивет Лалова-Колио, втората по сила спринтьорка на България Инна Ефтимова спечели златото в дисциплината 60 метра на Балканското първенство по лека атлетика под покрив в Белград. 
 
По принцип състезанието се проведе в едно бягане (финал по време), но за участничките в най-силната 3-та серия се наложи да преминат два пъти спринтовата дистанция. Причината е, че при първия старт, в който Ефтимова финишира с най-добър резултат - 7.37 секунди, е имало фалстарт. 

Затова резултатите бяха обявени за невалидни. Последва пребягване, без нарушилата правилата атлетка, което се оказа и още по-успешно за Инна Ефтимова. Тя отново спечели, но вече с личен резултат за сезона - 7.35. Така българката придоби първа титла на 60 m от балканските шампионати в зала.

Златният медал е трети за България от регионалното първенство в Белград, след като по-рано Радослава Мавродиева спечели тласкането на гюле, а Денис Димитров мъжкия спринт на 60 m. 

Мавродиева донесе първо злато от Балканското

Денис Димитров със злато в Белград

В последните дисциплини от първенството Милена Миткова записа личен рекорд в скока на дължина - 6.32 m, донасяйки втория бронз за страната ни. Шампионка в сектора стана звездата на домакините Ивана Шпанович с нов рекорд на първенствата - 6.96 m.

Трети бронзов медал от Балканското България спечели в щафетата 4x400 m за жени.

България завърши четвърта в класирането по медали на Балканския шампионат с 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови.

Победител в отборната надпревара стана Гърция. Домакините от Сърбия останаха втори, а тимът на Турция спечели само един златен медал повече от българския състав, което му донесе и по-предната позиция. 

Тихомир Иванов взе сребро на Балканското
Бронз и нов национален рекорд за „Детето-чудо”
Румен Димитров с второ сребро за България