Кой е Мъж на годината ще бъде обявено тази вечер на церемония в столичния Модерен театър. За престижното отличие са номинирани световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, капитанът на националния отбор по футбол Димитър Бербатов и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. За тримата се гласуваше в официалния сайт на конкурса manoftheyear.bg в продължение на 25 дни. Резултатите ще бъдат съобщени в присъствието на близо 500 гости. Дарик е в основата на събитието за втора поредна година.

За първи път, откакто се връчва отличието Мъж на годината, носителят му ще бъде обявен на самата церемония по награждаването. Константин Вълков, програмен директор на Дарик за тайната за името на победителя: „Наистина нито един от тримата номинирани не знае кой ще е Мъж на годината. И това ще е до момента, в който белият плик не се отвори, и един от тях не си чуе името”, казва Вълков.

Уникална сабя, изработена от Васил Попов – президент на Първи частен ювелирен двор „Кесар”, ще има за победителя в конкурса. Той ще получи още бутилка Johnnie Walker – черен етикет от лимитираната серия, произведена за 100 годишнината на марката, както и стилен часовник Tag Heuer, осигурен от Giulian.

Близо 100 души екип от телевизия PRO.BG, медиен партньор на събитието, ще работи за реализацията на церемонията, която в ефира на медията ще бъде излъчена на 26 декември.

Стойчо Керев от PRO.BG обяснява: „Това е нещо, което се прави страшно трудно. Аз нямах представа, че нещо толкова грандиозно може да се случи в рамките само на 30-35 минути”.

По време на церемонията в Модерен театър Дарик ще обяви и името на дамата, избрана от екипа на медията за Мис ТВ чар - награда, която е част от конкурса вече 13 години. Ще бъдат връчени и две допълнителни отличия – за „Завръщане на годината” и „Специалната награда на Дарик”.

Малко повече от 13 000 души се включиха в гласуването за Мъж на годината.

Обработените данни от него показват, че жените отново са били много по-активни от мъжете. Съотношението е 6920 към 6142.