Мениджърът на националния отбор по плуване Кристиян Минковски, който реално е и главен треньор, е поискал 30% от наградните фондове и премиите на състезателите от представителния тим. Той заявява това в общия чат с най-добрите български състезатели в края на миналата година.
 
Малко по-късно Минковски се усеща и решава да изтрие съобщението. Следва ново с подобен текст:
 
"Процент от наградния фонд е редно за треньорския екип, доктора и НПЛ. Давайте предложения", обръща се Минковски към всички национали, сред които са рекордьорите Антъни Иванов, Йосиф Миладинов, Калоян Лефтеров, Диана Петкова, Йордан Янчев и др.
 
Думите на мениджъра наливат още повече сол в огромната рана, която зейна във федерацията по плуване след скандала с положителните допинг проби на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.
 
Едната премия на Габриела Георгиева е взета от Минковски, видяла Катя Аврамова.
 
”Не съм чувала никъде в целия свят селекционер на национален отбор във футбол или баскетбол да взема от премиите на състезателите - коментира скандалното съобщение бившата националка Екатерина Аврамова. - Той нали получава заплата?"
 
Екатерина Аврамова даде конкретен пример по време на нейно участие на турнира "Блек Си Къп" във Варна с награден фонд.
 
"С най-добрата българка плувкиня на гръб Габриела Георгиева се състезавахме за първото място. Тогава аз спечелих - добави Аврамова. Състезанието беше в две графи. Едната включва международните състезатели. Другата само българските. Тя взе от международното награден фонд за второ място. От българските състезатели получи за първо. Пред очите ми Кристиян Минковски отиде и си взе едното пликче, което Габриела получи./България днес