Симона Пейчева от клуб Академик ще направи своето голямо завръщане в художествената гимнастика по време на Държавното първенство за приз „Жулиета Шишманова“. Грацията, която преди няколко месеца обяви, че има намерение отново да се състезава, е включена в списъците за участие в надпреварата.

Държавният шампионат ще се проведе в края на месеца – от 29-ти до 31 март в Бургас.

Както е известно, Симона Пейчева пропусна задължителните в началото на годината контролни състезания за националния отбор. След като от Българската федерация по художествена гимнастика разгледаха нейния случай, стана ясно, че правилата на централата не могат да бъдат нарушени и гимнастичката ще бъде допусната до турнирите от вътрешния календар.

Най-добрата българска състезателка в момента Силвия Митева няма да вземе участие в Държавното първенство в Бургас, тъй като в този момент ще се състезава на международния турнир в Тие, Франция.

Старши треньорът на националния отбор – индивидуално, Ефросина Ангелова, взе решение следващото контролно състезание за тима да бъде именно по време на турнира за приз „Жулиета Шишманова“. Състезателките ще играят само веднъж, но ще бъдат съдийствани освен за шампионата, и за контролното на националния отбор от отделна неутрална съдийска бригада.

Общо 51 гимнастички са заявени в списъка за Държавния шампионат при жените, а 60 момичета ще мерят сили при девойки – старша възраст.