Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви пред Гонг решението на Управителния съвет, че Симона Пейчева няма да бъде част от националния отбор през настоящия сезон.

Въпреки това, управата наруши правилата си, като допусна гимнастичката да участва на състезания от категория „Елит“.

Симона Пейчева не се яви на селекцията за определяне на националния отбор в началото на януари, тъй като все още не е във форма. Очаква се тя да се излезе пред публика едва след няколко месеца, когато сезонът ще е в разгара си.

„За мен е важно Симона Пейчева да докаже, че намеренията й не са една прищявка, а е състезател, който ще се готви за Олимпиада. Ако заложим на нея за следващите година-две години, а тя се откаже две години по-късно, ще заеме мястото на млад състезател, който се налага трудно“, сподели Илиана Раева.

„Управителният съвет реши, че тя ще бъде допусната до състезания „Елит“, това е компромис. По този начин нарушаваме наредбите. Но след сериозен дебат, съм съгласна да участва, без да е част от националния отбор през тази година. Ако се класира догодина, тя може да влезе в националния отбор. Искам тя да ми докаже, че намеренията й са сериозни“, добави Илиана Раева.