Старши треньорът на националния ни тим по борба- свободен стил Симеон Щерев заяви, че на днешното заседание на треньорския съвет са се дали много важни предложения. Неговото бъдеще все още не е ясно, но както каза Щерев: „Всичко зависи от това как ще са тук нещата в България. Ако всичко е наред мисля, че не бих тръгнал никъде.”

Симо Щерев сподели още, че засега не са обсъждани националните треньори, защото това е задача на Управителния съвет. „За момента смени в треньорските щабове на националните отбори не са се обсъждали. Всички договори се правят до края на годината, така че треньорите, които са с националите отбори са до декември месец. След това ще има и Управителен съвет, и може би ще се реши за смяна на треньорско ръководство, а може би няма да се реши. Просто това вече го решава Управителният съвет”, коментира Щерев пред Гонг и добави още:

„Говори се за отчетите на треньорите на класическата и свободната борба, за представянето на Олимпийските игри. Но по-важното беше, че се дадоха много предложения, съвети как да продължим от тук нататък. То е ясно, че като няма медал от Олимпиадата на мъже на класически и свободна борба, то си е провал. Независимо от това, ние казваме провал от Олимпиадата, но в цялата олимпийска подготовка в последните четири години, ние имаме седем титли. Не трябва да се отчита само представянето на самата Олимпиада. Въпреки, че най-големият форум е Олимпиадата. Хубавото беше, че имаше много треньори от цяла България. Всеки са каза болката и даде някакво предложение. Мисля, че сме си взели поука. Имаше много интересни предложения, на които ще се обърне внимание на Управителния съвет, за да може да се подобри работата.”