Сребърната ни медалистка от Олимпийските игри в Лондон Станка Златева спира с борбата за около година. Световната шампионка има нужда от почивка, както самата тя няколко пъти повтори след Игрите, но ще пропусне и шампионата на планетата в Канада, въпреки че се очакваше Златева да участва там.

„Станка пропуска Световното първенство. Очаквах и аз да участва, но тъй като в четвъртък е на операция, трябва да почине малко, за да може да се възстанови кракът. От там нататък, тя има много други травми, които трябва да лекува, така че минимум 6-7 месеца трябва да си почине, да не кажа една година. И след това може да мисли за следващия олимпийски цикъл”, коментира пред Гонг треньорът Симеон Щерев и потвърди, че Златева не е казала окончателно „край” на състезателната си кариера.

„Такова крайно решение не може да се вземе, когато си афектиран. Тя трябва да си почине, да обмисли нещата, защото според мен тя все още има сили да взима медали за България. При нас най-важното е да бъде здрава, пък за нейните качества знаем”, каза още Щерев.