Българският боксьор Симеон Чамов се класира за полуфиналите в категория до 69 килограма на първенството на Европейския съюз по бокс, което се провежда в столичната зала "София". Тази вечер в четвъртфинален мач Симеон Чамов победи по точки с 2:1 съдийски гласа в изключително оспорван двубой Джон Джо Джойс от Ирландия.

Така Симеон Чамов постигна втора победа на първенството на Европейския съюз и се класира за полуфиналите, където ще се боксира със Сулейман Сисоко /Франция/, победил днес в четвъртфинален мач Алфонсо ди Русо /Италия/ по точки с 3:0 съдийски гласа. 

В четвъртфинална среща в категория до 60 килограма Елиан Димитров /България/ загуби по точки от Отар Ераносян /Грузия/. Срещата бе доста оспорвана, но след последния удар на гонга и тримата странични съдии дадоха победа на Ераносян - 29:28, 29:28 и 29:28. 

Утре първенството на Европейския съюз продължава с четвъртфинални срещи в два сеанса - от 15,00 и от 18,00 часа. Входът в столичната зала "София" е свободен за любителите на бокса. /БТА